Wacana Intelek Ihsan: Following The Path Of Insanul Kamil | FAKULTI EKOLOGI MANUSIA
» BERITA » Wacana Intelek Ihsan: Following the Path of Insanul Kamil

Wacana Intelek Ihsan: Following the Path of Insanul Kamil

Oleh: Dr. Murni Wan Mohd Nor

SERDANG, 30 Julai 2018 - Fakulti Ekologi Manusia telah mengadakan Wacana Intelek di mana Prof Madya Dr Feryal Salem memberi ceramah bertajuk Ihsan: Following the Path of Insanul Kamil.

Topik ini sangat dinantikan dan selari dengan penekanan Naib Canselor UPM iaitu "Ihsan Tunggak Kecemerlangan." Wacana ini diadakan di Bilik Sidang, FEM dan dihadiri 50 orang dari UPM dan dari luar. Dr Feryal menekankan aspek teori mengenai "insan yang sempurna," dan juga cara-cara praktikal bagi menyempurnakan adab seseorang.

Ceramah ini merupakan satu topik yang dapat memotivasikan staf serta pelajar supaya sentiasa ikhlas, mengamalkan integriti dan kecemerlangan dalam semua aspek kehidupan.

Tarikh Input: 24/08/2018 | Kemaskini: 24/08/2018 | rozlita

SXEXSAT~